Newsletter

Zeliš besplatno svakog dana dnevne vijesti na e-mail? Popuni formular ispod: USKORO pocinje slanje!
Ime:
E-mail:
RTCG : Krediti za penzionere
Izvor: RTCG | 16.12.2009 11:53


Prva banka je pozvala crnogorske penzionere da do 20. ovog mjeseca otvore ra─Źun u toj banci, garantuju─çi im redovnu i besplatnu isplatu penzija, kao i otvaranje ra─Źuna.

U Crnoj Gori ima vi┼íe od 36.000 penzionera koji su, do sada, novac primali preko Po┼íte, a o─Źekuje se da to ubudu─çe ─Źine preko banaka.

Uklju─Źuju─çi se u trku za preuzimanje klijenata, ova banka je najavila da ─çe im dozvoliti minus do tri penzije i besplatno otvaranje servisa trajnog naloga. U saop┼ítenju je najavljeno i odobravanje kredita do 1.000 eura bez ┼żiranata, na kamatu 0,782 odsto mjese─Źno i obja┼ínjenje da se ve─çi iznosi kredita odobravaju u skladu sa poslovnom politikom banke.

"To ne zna─Źi da smo po─Źeli da odobravamo kredite, jer smo pod mjerama Centralne banke", kazao je za "Pobjedu" izvr┼íni direktor za menad┼żment i bankarske operacije Prve banke Bratislav Pejakovi─ç.

"Kredite ─çemo davati ─Źim nas Centralna banka oslobodi mjera, ┼íto o─Źekujemo po─Źetkom naredne godine. Ne bi dobro bilo da se to odugovla─Źi. Nadamo se da ─çemo ispuniti sve kriterijume koje je postavila Centralna banka. Ispunili smo sve uslove, osim solventnosti", objasnio je.

Podijeli vijest: