Newsletter

Zeliš besplatno svakog dana dnevne vijesti na e-mail? Popuni formular ispod: USKORO pocinje slanje!
Ime:
E-mail:
RTCG : Krediti za penzionere
Izvor: RTCG | 16.12.2009 11:53


Prva banka je pozvala crnogorske penzionere da do 20. ovog mjeseca otvore račun u toj banci, garantujući im redovnu i besplatnu isplatu penzija, kao i otvaranje računa.

U Crnoj Gori ima više od 36.000 penzionera koji su, do sada, novac primali preko Pošte, a očekuje se da to ubuduće čine preko banaka.

Uključujući se u trku za preuzimanje klijenata, ova banka je najavila da će im dozvoliti minus do tri penzije i besplatno otvaranje servisa trajnog naloga. U saopštenju je najavljeno i odobravanje kredita do 1.000 eura bez žiranata, na kamatu 0,782 odsto mjesečno i objašnjenje da se veći iznosi kredita odobravaju u skladu sa poslovnom politikom banke.

"To ne znači da smo počeli da odobravamo kredite, jer smo pod mjerama Centralne banke", kazao je za "Pobjedu" izvršni direktor za menadžment i bankarske operacije Prve banke Bratislav Pejaković.

"Kredite ćemo davati čim nas Centralna banka oslobodi mjera, što očekujemo početkom naredne godine. Ne bi dobro bilo da se to odugovlači. Nadamo se da ćemo ispuniti sve kriterijume koje je postavila Centralna banka. Ispunili smo sve uslove, osim solventnosti", objasnio je.

Podijeli vijest: