Newsletter

Zeliš besplatno svakog dana dnevne vijesti na e-mail? Popuni formular ispod: USKORO pocinje slanje!
Ime:
E-mail:
Izvor: Vijesti | 29.12.2010 18:04


Podgorica - Pljevaljska policija uhasila je juče ujutro Milojka Nikolića (46) iz Peći, po Interpolovoj potjernici, koju je za njim raspisala srpska policija.
“Za njim je NCB Interpol Beograd raspisao potjernicu početkom juna ove godine zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo protiv čovječnosti iz Krivičnog zakona te zemlje”, navodi se u saopštenju.
Hapšenje je izvedeno u sklopu međunarodne policijske saradnje izmedju Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Nikolić će, radi određivanja ekstradicionog pritvora, biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Bijelom Polju.
Nikolić je osumnjičen da je, kao pripadnik formacije "Šakali", 14. V 1999. učestvovao u ubistvu 44 albanska civila u selu Ćuška, na teritoriji opštine Peć.
Protiv Toplice Miladinovića i još 8 pripadnika "Šakala", teritorijalne odbrane i rezervnog sastava policije u toku je suđenje za zločin u selu Ćuška pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu. Očekuje se da će Nikolić biti izručen Srbiji na osnovu Sporazuma o izručenju između Srbije i Crne Gore potpisanog 29. oktobra 2010. godine.

Podijeli vijest: