Newsletter

Zeliš besplatno svakog dana dnevne vijesti na e-mail? Popuni formular ispod: USKORO pocinje slanje!
Ime:
E-mail:
Vijesti : Veselinu Bujiću tri i po godine
Izvor: Vijesti | 28.07.2010 18:04


Podgorica – Veselin D. Bujić zvani Vesko, osuđen je na jedinstvenu kaznu od tri godine i šest mjeseci zatvora zbog ranjavanja Gorana Anđelića, zvanog Makaza, ispred kafe-bara „Koloseum“ u Baru 12. maja 2008.
Prvostepenu presudu juče je izreklo vijeće sudije Ratka Ćupića u Višem sudu u Podgorici, u kojoj se navodi da je Veselin Bujić počinio četiri krivična djela, teško ubistvo u pokušaju, teška tjelesna povreda, laka tjelesna povreda i nedozvoljeno držanje oružja.
Njegov sin Ognjen V. Bujić osuđen je na sedam mjeseci zatvora zbog nanošenja teške i lake tjelesne povrede, dok je Mirsad H. Lukolić zvani Lujo, osuđen na dvije godine i sedam mjeseci zatvora zbog teškog pokušaja ubistva i nedozvoljenog držanja oružja.
Barani Almedin F. Bahović zvani Crni i Dragana I. Anđelić osuđeni su na po četiri mjeseca zatvora, uslovno na dvije godine, zato što su u svojim kućama sakrivali maloljetnog A.M., koji je preminuo krajem aprila ove godine. Postupak protiv maloljetnog A. M. obustavljen je zbog smrti.
Sudija Ćupić je kazao da je sud donio rješenje kojim je ukinut pritvor Veselinu i Ognjenu Bujiću, te Lukoliću.
Podijeli vijest: