Dan  18.08.2014
Dan  18.08.2014
Dan  19.08.2014
Dan  18.08.2014

Newsletter

Zeliš besplatno svakog dana dnevne vijesti na e-mail? Popuni formular ispod: USKORO pocinje slanje!
Ime:
E-mail:
Izvor: Vijesti | 03.07.2010 18:04


Podgorica - Povodom teksta “Sporna nadležnost i 'saradnik policije'” objavljenog u “VIjestima” 1. 7. reagovao je advokat Munever Kuč. U reagovanju se navodi:
“Branilac Arifa Spahić, advokat Kasim Dizdarević iz Bijelog Polja, usudio se da na bezobrazan način, valjda u nedostatku argumenata da svog branjenika predstavi nevinim, drznuo se je i na tako nizak i necivilizovan način mene naziva saradnikom policije.
Ovakav nastup jednog lica koje je u sastavu advokatske Komore, ponajviše govori o njemu samom, kada se usuđuje da izmišlja ovakve neistine. U narodu se dobro zna kako ljudi zovu saradnike policije i ovakve gnusne neistine i laži, zasigurno će ugledati svjetlost dana pred nadležnim sudom u krivičnom postupku protiv Dizdarevića, koji će pred sudom kazati ko je saradnik policije i koga on izlaže ovakvoj neviđenoj blamaži. Taj Dizdarević, koji je do skora bio nosilac i sudijske funkcije, očigledno smatra da je svaki advokat koji pruži stručnu pravnu pomoć oštećenom – ujedno i saradnik policije. Zar se na ovakav način, kao što neistinama o meni to čini spomenuti Dizdarević, treba boriti za zakonitost i sprečavanje izvršenja teških...
Podijeli vijest: