Newsletter

Zeliš besplatno svakog dana dnevne vijesti na e-mail? Popuni formular ispod: USKORO pocinje slanje!
Ime:
E-mail:
RTCG : Novi kablovski operater
Izvor: RTCG | 10.08.2011 20:45


Agencija za radio-difuziju (ARD) izdala je dozvolu za rad novom kablovskom operateru Media net koji ─çe pokrivati Cetinje, Ro┼żaje i Berane.

"Dozvolu smo izdali 3. avgusta na osnovu podnijetog zahtjeva i to je sedmi kablovski operater u Crnoj Gori", saopštili su agenciji Mina-business predstavnici ARD-a.

Media net je preduze─ça iz Podgorice osnovano ove godine. Prema podacima Centralnog registra Privrednog suda osniva─Ź je Darko Ra─Źi─ç.

Oni su objasnili da su ranije sva odobrenja televizijskim operaterima izdavana nakon sprovedenog tendera, ali regulativa je promijenjena pa je konkurs potreban samo ukoliko se dodjeljuje frekvencija kao ograni─Źen resurs.

"Za kablovske operatere je dovoljan samo zahtjev za rad i da ima obezbije─Ĺenu infrastrukturu", kazali su iz ARD-a.

Media net spada u KDS operatere, odnosno one koji se bave kablovskom distribucijom, a u toj grupi su i Kabling, M-kabal i Eltamont. Pored njih u Crnoj Gori posluju i Broadband Montenegro (BBM) koji je vi┼íekanalni be┼żi─Źni distribucioni sistem (MMDS), satelitski operater Total TV i internet televizija (IPTV) Extra TV Crnogorskog Telekoma.


Podijeli vijest: